Ik zou ze leren “Boe!” te roepen.

Als ik nu nog leerkracht zou zijn, dan had ik in navolging van de jongedame in het vorige blog, mijn leerlingen aangeleerd om heel hard “Boe!”te roepen in het geval zij Thierry Baudet of één van zijn aanhangers zouden bespeuren.

Want wat de man en zijn trawanten nu voorstaan is je reinste Gestapo terreur. Overigens bedienden en bedienen ook de Communisten in Rusland en Noord Korea  zich van deze technieken. Je stookt de ene helft van de bevolking op om de andere helft te bespioneren en te verraden.

In het geval van Baudet is het zelfs nog een beetje erger. Zijn club wil minderjarige leerlingen en studenten opstoken om voor hen te spioneren, bewijzen te verzamelen , stiekem te filmen en daarna mensen in het openbaar aan de schandpaal te nagelen.

Deze opzet, nog verdedigd door nota bene een ex leerkracht, is het meest verwerpelijke, dat ik van een politieke partij ooit heb vernomen. Op de club van Hitler na dan.

Dat de club van Wilders deze praktijk steunt verbaast mij overigens niet.

Een leraar dient natuurlijk niet te indoctrineren. Laat dat helder zijn. Maar leerlingen op te roepen tot dit soort verraderspraktijken is in mijn ogen meer dan crimineel.

Advertenties

5 gedachten over “Ik zou ze leren “Boe!” te roepen.

 1. Ik kan mij uit mijn jeugd herinneren dat de bovenmeester van de lagere school in ons dorp status had.
  Zoals er ook met respect gesproken werd met en over de leerkrachten.

  Maar er nu aan de hand is vind ook ik erg bedroevend.

  Bezorgde groet,

  Liked by 2 people

 2. Het grote probleem met dit soort verklikkerij, aangeven, naming and shaming of aan de schandpaal nagelen van diegenen die een op enig moment onwelgevallig ideeëngoed durven uit te dragen of te propageren is dat de vanzelfsprekendheid en de zelfgenoegzaamheid van het eigen gelijk er, als het ware, ingebakken zit.
  Hoeven we dus mooi niet in discussie of na te denken wat er dan precies bezwaarlijk of minder wenselijk aan dat gedachtegoed zou zijn.
  Volgend probleempje is dan dat de lieden die nu de zogenoemde ‘linkse indoctrinatie’ willen aanklagen, over tien of twintig jaar wanneer het gesunde volksempfinden weer naar wat andere ankerpunten is gezwalkt, zelf wel weer eens beschuldigd zouden kunnen worden van ‘rechtse indoctrinatie’.
  Slachtoffer is steeds: openheid en de gezamenlijke zoektocht naar waarheid en nuance; resultaat is telkens: verkramping, wederzijds wantrouwen, verkettering en erger.

  Liked by 2 people

  1. @Dick; Je hebt aan mijn reactie wel gemerkt hoe verwerpelijk ik het vind als de ene mens de andere als verrader of verklikker aanstelt. In de politiek doen overig alle partijen dit. Ook de zogenaamde christelijke partijen.

   Like

 3. Boeoeoe. Inconsistent om de site ezelgedachten te noemen en de url ezelSgedachten. Heeft wat hoofdbrekens gekost om de site weer te vinden.

  Like

  1. Ja, grappig hè?
   Wat die site betreft. “Ezelgedachten”zonder S accepteert WordPress niet omdat die site vroeger al eens heeft bestaan. Dus dan maar even in de URL een beetje zitten knoeien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s